Auteurs


[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Over de auteurs

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”64px”][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” header_style=”dark” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”16479″ alignment=”center” style=”vc_box_circle” qode_css_animation=””][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”15365″ alignment=”center” style=”vc_box_circle” qode_css_animation=””][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Philip J. Idenburg MSc. MBA is managing partner van strategie- en innovatiebureau BeBright en adviseert op het gebied van strategie- en innovatievraagstukken. Proces en inhoud gaan daarbij hand in hand en moeten uiteindelijk leiden tot concrete innovatie, als basis voor het toekomstige succes van organisaties.

 

[su_spoiler title=”Meer over Philip”]

Philip is een veelgevraagd spreker voor lezingen en colleges. Tevens is hij auteur van vele artikelen en boeken waaronder ‘Oog voor de toekomst’, ‘Diagnose 2025: over de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg’, ‘Diagnose Diabetes’, ‘Sociaal Wonen 2030’, ‘Diagnose Zorginnovatie’ en ‘Zorg Enablers’.

 

Behalve ervaring als adviseur, onder andere van de Raad van Bestuur
van de Rabobank en KPMG/Nolan Norton & Co, heeft Philip hands-on managementervaring als (eind)verantwoordelijke bij Reed Elsevier, Robeco en Zurich.

 

De samenleving gaat momenteel door een aanzienlijke transformatie die grote druk zal leggen op bestaande zorgsystemen, mensen en organisaties. Dat vraagt veel van de bestuurders, management en zorgprofessionals, waarbij de enige antwoorden (klinisch) leiderschap en transformatie zijn. Met een groeiende groep bestuurders en (klinisch) leiders onderzoekt Philip de onderliggende vraagstukken en hoe transformatie ondanks de belemmeringen gerealiseerd kan worden.

[/su_spoiler][/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text el_class=”Lees meer”]

Monique Philippens is een ervaren senior manager en heeft veel ervaring op het gebied van visie-, strategie- en organisatieontwikkeling en innovatie. Ze legt de focus op groei van mens, organisatie en maatschappij, komt snel tot de kern, ziet en doorziet dwarsverbanden en wil graag raken en geraakt worden.

 

[su_spoiler title=”Meer over Monique”]

Monique begeleidt complexe veranderingen binnen en buiten de zorgsector. Ze is als programmamanager en strategisch adviseur verbonden aan BeBright en Stichting Ikone, een stichting die zich inzet voor de kwaliteit van leven van mensen met een levensbepalende, chronische, fysieke ziekte. Zij kan daarbij putten uit meer dan 20 jaar general managementervaring in diversie directiefuncties. Zowel bij KPN in de consumenten- en de zakelijke markt, als in de gezondheidszorg.

 

Daarnaast is zij als toezichthouder betrokken bij transformaties in zorgorganisaties, waaronder Heartlife Klinieken en Vincent van Gogh. Als mentor en jurylid (Rockstart Digital Health, Accenture Innovation Awards) stimuleert zij innovaties die het dagelijks leven van mensen verrijken.

 

Monique’s ambitie is om een bijdrage te leveren aan een toekomstbesten- dig zorgsector, waar in plaats van de systeemwereld de leefwereld van mensen écht centraal staat.

[/su_spoiler]

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column width=”1/2″][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-linkedin” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://www.linkedin.com/in/philipidenburg/” target=”_blank” icon_color=”#243982″ icon_hover_color=”#ffffff”][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-twitter” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://twitter.com/PhilipIdenburg” target=”_blank” icon_color=”#243982″ icon_hover_color=”#ffffff”][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-envelope” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”mailto:philip.idenburg@bebright.eu” target=”_self” icon_color=”#243982″ icon_hover_color=”#ffffff”][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=”1/2″][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-linkedin” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://www.linkedin.com/in/mphilippens/” target=”_blank” icon_color=”#243982″ icon_hover_color=”#ffffff”][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-twitter” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”https://twitter.com/moniphilippens” target=”_blank” icon_color=”#243982″ icon_hover_color=”#ffffff”][social_icons type=”circle_social” icon=”fa-envelope” use_custom_size=”no” size=”fa-lg” link=”mailto:moniquephilippens@nuqleus.eu” target=”_self” icon_color=”#243982″ icon_hover_color=”#ffffff”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Aanleiding

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]Diagnose Transformatie is het resultaat van de frustratie dat zoveel goede innovaties en zorgvernieuwers vroegtijdig stranden. Maar ook het resultaat van nieuwsgierigheid om te onderzoeken waarom veel van de beloftevolle innovaties geen maatschappelijk effect blijken te hebben. En geïnitieerd vanuit een droom om het antwoord te vinden op de vraag hoe we zorgtransformatie kunnen helpen versnellen. Een droom waar we veel steun voor vonden. Diagnose Transformatie is, net zoals de transformatiecases die we de afgelopen twee jaar onderzochten, het resultaat van een reis met een grote coalition of the willing & doing.

 

Diagnose Transformatie is het product van, zoals André Kuipers opsomde, ‘dromers, denkers, doeners en durfals’ die samen met ons gewerkt hebben om het DNA van zorgtransformatie te ontcijferen en een toolkit voor zorgvernieuwers te ontwikkelen. De blokkades voor zorginnovatie en transformatie liggen weliswaar in de systeemwereld, maar we weten dat de antwoorden te vinden zijn in de leefwereld van die zorgvernieuwers en zorgpartijen die ondanks de weerstand samen de toekomst creëren.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”16px”][vc_single_image image=”16967″ img_size=”medium” alignment=”center” qode_css_animation=””][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]