Over de auteurs

Philip J. Idenburg MSc. MBA is managing partner van strategie- en innovatiebureau BeBright en adviseert op het gebied van strategie- en innovatievraagstukken. Proces en inhoud gaan daarbij hand in hand en moeten uiteindelijk leiden tot concrete innovatie, als basis voor het toekomstige succes van organisaties.

 

Meer over Philip

Monique Philippens is een ervaren senior manager en heeft veel ervaring op het gebied van visie-, strategie- en organisatieontwikkeling en innovatie. Ze legt de focus op groei van mens, organisatie en maatschappij, komt snel tot de kern, ziet en doorziet dwarsverbanden en wil graag raken en geraakt worden.

 

Meer over Monique

Aanleiding

Diagnose Transformatie is het resultaat van de frustratie dat zoveel goede innovaties en zorgvernieuwers vroegtijdig stranden. Maar ook het resultaat van nieuwsgierigheid om te onderzoeken waarom veel van de beloftevolle innovaties geen maatschappelijk effect blijken te hebben. En geïnitieerd vanuit een droom om het antwoord te vinden op de vraag hoe we zorgtransformatie kunnen helpen versnellen. Een droom waar we veel steun voor vonden. Diagnose Transformatie is, net zoals de transformatiecases die we de afgelopen twee jaar onderzochten, het resultaat van een reis met een grote coalition of the willing & doing.

 

Diagnose Transformatie is het product van, zoals André Kuipers opsomde, ‘dromers, denkers, doeners en durfals’ die samen met ons gewerkt hebben om het DNA van zorgtransformatie te ontcijferen en een toolkit voor zorgvernieuwers te ontwikkelen. De blokkades voor zorginnovatie en transformatie liggen weliswaar in de systeemwereld, maar we weten dat de antwoorden te vinden zijn in de leefwereld van die zorgvernieuwers en zorgpartijen die ondanks de weerstand samen de toekomst creëren.